Proteggi la pelle dal fotoinvecchiamento

Προστατέψτε το δέρμα σας από τη φωτογήρανση

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, υπερμελάγχρωση και απώλεια τόνου: αυτά είναι τα πιο εμφανή σημάδια του χρόνου στο δέρμα μας, τα οποία συχνά δυσκολευόμαστε να συνδέσουμε με την έκθεση στον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες.

Όταν μιλάμε για φωτογήρανση, στην πραγματικότητα, αναφερόμαστε στο άμεσο αποτέλεσμα της ηλιακής βλάβης, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι από τους κύριους υπαίτιους της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Καταστρέφουν τη δομή του δέρματος, με αποτέλεσμα την αύξηση των οξειδωτικών διεργασιών, την αστάθεια των κυττάρων και τον μεταβολισμό του κολλαγόνου, το οποίο αντιδρά επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Η φωτογήρανση είναι μια χρόνια βλάβη για την οποία είναι δύσκολο να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες. Είναι σημαντικό, επομένως, να κατανοήσουμε πώς να την προλάβουμε, με την κατάλληλη έκθεση στον ήλιο, ιδίως με την έλευση του καλοκαιριού.

 

 

Πώς μπορούμε όμως να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το δέρμα μας από τον ήλιο;

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας SPF (Sun Protection Factor), έναν δείκτη που μετρά το επίπεδο αντηλιακής προστασίας ενός προϊόντος και την αποτελεσματικότητά του έναντι των ακτίνων UVB.

Για να περιορίσουμε τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι σημαντικό να συνδυάζουμε τα αντηλιακά προϊόντα με καλές συνήθειες, όπως ο περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, η τακτική ενυδάτωση του δέρματός μας και η χρήση αξεσουάρ που προστατεύουν.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες συμβουλές για την πρόληψη της φωτογήρανσης και την προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο:

  • Προστατέψτε το δέρμα σας όλο το χρόνο. H χρήση ενός SPF δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξακολουθείτε να εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες.
  • Καθώς έρχεται η άνοιξη, εκτεθείτε στον ήλιο σταδιακά: το δέρμα σας θα δημιουργήσει φυσική προστασία ενεργοποιώντας τα μελανοκύτταρα.
  • Βοηθήστε να ενισχύσετε το σώμα και το δέρμα σας μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής: επιλέξτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καροτινοειδή.
  • Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο κατά τις πιο ζεστές ώρες (μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.):
    Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών της ημέρας, ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και οι επιπτώσεις του μπορεί να είναι πιο βλαβερές.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε τακτικά πίνοντας άφθονο νερό και χρησιμοποιώντας ενυδατικά και θρεπτικά προϊόντα.


 

    Για να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας, η SkinLabo σχεδίασε τη Νέα Γραμμή Αντηλιακής Προστασίας που αποτελείται από προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα με μέτρια και υψηλή προστασία.

    Οι συνθέσεις του περιέχουν ενυδατικές και αντιοξειδωτικές δραστικές ουσίες, για δέρμα προστατευμένο από UVA UVB ακτίνες, με αντιγηραντική και αντι-χρωματική δράση.

    Οι ελαφριές, αόρατες υφές επιτρέπουν την ταχεία απορρόφηση και προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος.

     Ολόκληρη η σειρά έχει δημιουργηθεί με σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον.

     

     

    Discover SkinLabo's Sun Protection Line

    Επιστροφή στο ιστολόγιο